06 Mar
06Mar

 שמתי לב שרוב המתייעצים והמתייעצות שאני מלווה, כמו גם מועמדים ומועמדות אותם אני מגייסת, מתקשים לדבר על הכישורים הרכים שלהם, על התכונות האישיות והמיומנויות המיוחדות רק להם. אלה שבאות להם בטבעיות.  ומהן אותן מיומנויות ולמה הן כל כך חשובות?

אלכסנדרה לויט, מומחית אמריקאית לעולם העבודה וניהול קריירה, כתבה באחד מספריה ש  "בכדי שמישהו יצליח בטווח הארוך, הוא צריך להיות גמיש ומסוגל להמציא את עצמו מחדש בסביבות למידה שונות".

עולם התעסוקה הוא עולם מורכב, עולם שמושפע מגורמים רבים כמו מצב בטחוני,מצב כלכלי, או מצב בריאותי כמו למשל משבר הקורונה.   בכל פעם שעולם העבודה חווה משבר המעסיקים מחפשים אצל המועמדים את אותן התכונות האישיות שישלבו אותם מהר בצוות / בארגון ויעזרו להם לקיים אינטראקציה ביעילות והרמוניה עם אנשים אחרים בסביבה שלהם.

מחקר של אוניברסיטת הרווארד מצא כי 80% מההצלחה וההישגים שלנו נקבעים באמצעות כישורים רכים ומיומנויות אישיות. גם ברשת לינקדאין מזהים מגמה חדשה בשוק העבודה : העתיד של שוק העבודה על פי לינקדאין יהיה ממוקד כישורים - כלומר, מעסיקים יחפשו דברים שהם מעבר לדרישות התפקיד הרגילות, כמו למשל תואר אקדמאי או תפקידים קודמים, ויתמקדו יותר בתכונות האישיות של המועמד.

תכונות אישיות הן דפוסי התנהגות וחשיבה ייחודיים ואישיים של כל אחד מאיתנו. הן משפיעות על האופן בו אנו תופסים את העולם, מתקשרים עם אחרים, מקבלים החלטות ופועלים במצבים שונים. 

ומהן אותן תכונות אישיות ומיומנויות רכות ?

  • תכונות חיוביות: נדיבות, אמפתיה, יצירתיות, אחריות, סבלנות כושר מנהיגות והובלה, זריזות מחשבה, יכולת לפענח מידע ולחבר לתמונה, ראיה מערכתית רחבה, כישורי שפה ועוד.
  • תכונות שליליות: אנוכיות, חוסר סבלנות, עצבנות, פסימיות, אגריסביות, חוסר מוטיבציה, חוסר יכולת לנהל זמן, פחות מחויבות לארגון. 

חשיבותן של התכונות האישיות למשל להצלחה:

  •  תכונות כמו התמדה, מוטיבציה, ומשמעת עצמית הן גורם מרכזי בהשגת מטרות והצלחה בחיים.

 אפשר ללמוד ולפתח  מיומנויות רכות?

המיומנויות הרכות שלנו הן לרוב תכונות טבעיות / מולדות שלנו. אבל אפשר בהחלט ללמוד, לתרגל, לשפר, ולרכוש.

.

הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.